*

Marko niet bang dat geduld Verstappen opraakt: ‘Max weet hoe het zit en wat eraan komt’

Daan de Geus

Daan de Geus

18 april 2019 14:00

Marko niet bang dat geduld Verstappen opraakt: ‘Max weet hoe het zit en wat eraan komt’
Red Bull

Red Bull-kopstuk Helmut Marko is er niet bang voor dat Max Verstappens geduld opraakt en het gaat wringen tussen het team en de Nederlander, nu Red Bull voorlopig weer het derde team lijkt. “Max weet hoe het ervoor staat en wat eraan komt.”

Dat verklaart Marko ten overstaan van FORMULE 1, met Verstappen die zich vooralsnog geduldig opstelt wat betreft de vorm waarin Red Bull begin dat seizoen steekt, maar die ook steevast aanhaalt dat het beter kan en moet.

Verstappen is namelijk ambitieus, dat is geen geheim, voor vierde plekken (zoals in Bahrein en China) doet hij het op langere termijn niet. Hij noemde de achterstand van vijf tienden in zowel de kwalificatie als per ronde in de race niet voor niets te groot. “We waren niet snel genoeg”, aldus Verstappen na het vallen van de vlag.

Het roept de vraag op of Marko bang is dat er druk gezet gaat door de Verstappens als het zo doorgaat bij Red Bull? “Max weet wat de ontwikkelingsprogramma’s zijn, hoe het ervoor staat en wat eraan komt, dus nee, dat ben ik niet”, antwoordt Marko.

Wat Marko echter ook beseft: “Het is aan ons om Max het juiste pakket te geven.” Volgens de Oostenrijker rijdt zijn oogappel momenteel namelijk ‘erg goed’. “Hij heeft al meer dan het dubbele aantal punten dat hij vorig jaar na drie races had”, doelt Marko op het puntentotaal van 39, waarmee Verstappen derde in de stand staat.

“Max maakt geen fouten en haalt het maximale uit wat we hebben”, meent Marko. Verstappen benadrukte in China in deze fase van het seizoen vooral zoveel mogelijk punten te willen scoren om zijn achterstand in het WK te beperken. “Absoluut de juiste strategie”, oordeelt Marko. “Zeker.”

Wat echter ook zeker is: het chassis moet verbeterd worden en de motor verder doorontwikkeld, zo erkent het Red Bull-kopstuk. Daarbij heeft Marko goed nieuws voor de korte termijn. “Er komt een grote update voor de auto in Barcelona.” En naar verluidt komt Honda de race daarvoor, in Azerbeidzjan, al met een upgrade voor de motor.

In de nieuwste editie van FORMULE 1, nr. 05, lees je alles over Max Verstappens weekend in China. “Vierde is wel oké, maar niets bijzonders”, aldus Verstappen. FORMULE 1 nr. 05 is nu in de winkel te koop of hier te bestellen.