Volgens Red Bull-kopstuk Helmut Marko is het ‘onmogelijk te voorspellen’ wanneer de problemen waar het kampioenschapsteam mee kampt zijn opgelost. “Maar we laten het hoofd niet hangen”, belooft hij.

“De problemen waar we mee te maken hebben zijn heel ingewikkeld van aard”, herhaalt Marko nog maar eens in gesprek met het Oostenrijkse Salzburger Nachrichten, verwijzend naar Red Bulls opstartproblemen tijdens de eerste twee tests.

“We werken samen met onze motorleverancier Renault aan een oplossing, maar het gaat om de gehele aandrijflijn”, zo verduidelijkt Marko dat het niet louter om de energieopslag of andere elektrische systemen draait.

“Helaas vallen we echter van het ene in het andere probleem en lopen we nu ver achter op schema”, erkent de Oostenrijker, die het antwoord schuldig moet blijven op de vraag of de problemen voor de seizoensstart verholpen kunnen zijn: “Dat is onmogelijk om te zeggen. We gaan tijdens de laatste test in Bahrein weer wat nieuwe dingen proberen, maar het zijn – zoals gezegd – complexe issues.”

Marko bevestigt verder dat, voor zover bij hem bekend, alle Renault-teams met soortgelijke problemen kampen, maar hij put hoop uit het feit dat Red Bull al eens eerder een slechte winter heeft doorgemaakt en blijft dan ook strijdlustig: “We hebben dit al eens eerder meegemaakt, dus niemand bij ons laat het hoofd hangen. We blijven alles geven om een oplossing te vinden.”