Red Bull-adviseur Helmut Marko heeft aangegeven dat het niet eerlijk zou zijn om nu te beslissen over de toekomst van Daniil Kvyat. Sinds de Rus is gedegradeerd naar Toro Rosso heeft hij zijn oude vorm niet kunnen hervinden, wat tot de nodige speculaties heeft geleid.

Sinds Kvyat weer uitkomt voor Toro Rosso heeft hij slechts twee punten gescoord. Niet alleen weet hij niet meer op de top van zijn kunnen te presteren, ook de auto laat hem af en toe in de steek. Afgelopen zondag moest hij zijn race voortijdig beëindigen. Na contact in de eerste bocht raakte zijn vloer beschadigd. Niet veel later zorgde een oververhitte batterij ervoor dat hij de strijd moest staken.

Dr. Helmut Marko wil nog niet weten van een aankomende beslissing over de toekomst van Kvyat. “Wanneer we genoeg informatie en kennis hebben vergaard over zijn kunnen, zullen we een beslissing nemen over Kvyats toekomst. Momenteel heeft hij enorm veel pech op technisch gebied. Het zou niet eerlijk zijn om hem nu te beoordelen.”

Pierre Gasly
Red Bull heeft ook nog jong talent Pierre Gasly in de gelederen. De twintigjarige GP2-coureur is lid van het Red Bull Junior Team, en is momenteel hard aan het strijden om de titel in datzelfde kampioenschap. Eerder gaf hij al bereid te zijn die titel te laten schieten als hij bij een Formule 1-team kan instappen.

Met nog twee GP2 races te gaan ligt Gasly momenteel eerste in het kampioenschap, met een voorsprong van tien punten op Antonio Giovinazzi. Door zijn sterke prestaties staat hij ook op poleposition om de strijd voor het stoeltje bij Toro Rosso in 2017.

GP2 Championship 2016, Round 17 & 18, Monza, Monza, Italy, Friday 2 September 2016 - Pierre Gasly (FRA) PREMA Racing

Red Bull Junior Team-lid Pierre Gasly staat te popelen om bij Toro Rosso in te stappen.