*

Marko verdedigt inhaalmanoeuvre Verstappen, Hamilton niet: Een domme en onnodige actie

André Venema

André Venema

8 april 2018 20:23

Marko verdedigt inhaalmanoeuvre Verstappen, Hamilton niet: Een domme en onnodige actie
Sutton Images

Red Bulls topman Helmut Marko wilde na afloop niet met een beschuldigende vinger wijzen naar Max Verstappen of Lewis Hamilton. De aanrijding van beide coureurs die de Nederlander binnen tien minuten zijn race kostte, schaarde hij in de categorie race-incident. Verstappen wees zijn Britse collega na afloop als schuldige aan.

“Het helpt niets om dit incident te analyseren”, meende de Oostenrijker. “Het is gebeurd. Max was er voorbij, Hamilton stuurde daarna relatief sterk in. Bij Max is na die botsing alles kapot gegaan: de band, het differentieel, de bodem. Hamilton heeft ontzettend veel geluk gehad dat hij geen schade opliep”, aldus Marko. “We moeten ophouden met wijzen en straffen uitdelen: beschuldigen en bestraffen helpt niets. Als er een hard duel op de baan wordt uitgevochten, kunnen dit soort dingen gebeuren.”

Lewis Hamilton had uiteraard een hele andere versie. De Britse wereldkampioen die Verstappen na het zien van de herhaling van de botsing in de wachtruimte voor de podiumceremonie such a dickhead (eikel) noemde, vond de actie van de Nederlander niet van erg veel respect getuigen. “Misschien moet ik de beelden nog eens goed terugkijken, maar erg respectvol was het niet wat hij deed. Het was een domme actie van hem en ook onnodig”, concludeerde de viervoudig wereldkampioen, die achter Vettel en Bottas derde werd. “Want uiteindelijk haalt hij daardoor zelf de finish niet, schiet er helemaal niets mee op.”