Na afloop van het huidige seizoen is Jean-Eric Vergne, die zijn Toro Rosso-zitje voor 2015 is kwijtgeraakt, op zichzelf aangewezen. De Fransman hoeft niet op een geste van Red Bull te rekenen.

“Vergne heeft straks drie jaar voor Toro Rosso geracet en daarvoor al vier jaar lang deel uitgemaakt van het Red Bull Junior Team. In die tijd heeft hij alle mogelijke steun gekregen die een jonge coureur zich maar kan wensen, maar na afloop van dit seizoen moet hij het zelf zien te rooien. We zijn geen pensioenfonds”, maakt Helmut Marko, het hoofd van het Red Bull-talentenprogramma waar Vergne deel van uitmaakte, duidelijk tegenover SpeedWeek.

Vergne zelf had zich eerder nog laten ontvallen dat hij wilde kijken of er mogelijk iets met Red Bull te regelen viel, maar is nu dus inderdaad zelfstandig op zoek naar een nieuw zitje, vertelt hij aan dezelfde publicatie: “Ik ben er op de achtergrond druk mee bezig en overweeg de mogelijkheden die ik heb.”

“Toen het nieuws kwam dat ik moest vertrekken, was ik eerst nog wat onder de indruk en dus lette ik er tijdens het raceweekend in België vooral op niets verkeerds te zeggen, maar inmiddels weet ik veel beter waar ik aan toe ben en kijk ik er veel meer ontspannen tegenaan”, vervolgt Vergne, die zijn ’toekomst in de Formule 1 ziet’, maar zich er ook niet blind op wil staren, want hij weet dat dat ook verkeerd kan aflopen.

“Ik ken een aantal coureurs die te zeer op de Formule 1 gefixeerd waren en daardoor met lege handen kwamen te staan, aangezien ze nadat ze buiten de boot vielen wat de Formule 1 betreft ook nergens anders meer een zitje wisten te vinden. Daar waak ik voor. Ik ben geen domme jongen, dus ik hou mijn ogen open”, zo sluit de nog altijd pas 24-jarige coureur ondanks zijn voorkeur voor een langer verblijf in de koningsklasse toch niet uit.