Red Bull-adviseur Dr. Helmut Marko zegt stellig dat Max Verstappen, zolang hij een contract heeft bij de Oostenrijkse renstal, niet naar het team van Ferrari zal gaan.

Max Verstappen staat nog tot en met 2018 onder contract bij Red Bull, maar wordt veelvuldig gelinkt aan een overstap naar een ander team. Teamadviseur Dr. Helmut Marko is echter niet bang om zijn pupil te verliezen.

“Er is ondanks alle geruchten geen performance-clausule in het contract van Max Verstappen”, zegt Marko tegen het Duitse Autobild Motorsport. “Als Red Bull hem niet los laat, kan hij niet overstappen naar Ferrari.”

Een performance-clausule maakt dat een coureur, als hij een opstap kan maken naar een beter team en daar dus beter zou kunnen presteren, onder zijn contract uit kan komen. Oud Formule 1-coureur Johnny Herbert gelooft wel dat de Nederlander zo’n clausule heeft en is er zeker van dat Max en zijn vader Jos verder zullen kijken, als er geen nieuwe deal met Red Bull kan worden afgesloten. Dat zegt hij tegen Sky Sports F1. “Max moet kunnen laten zien dat hij potentie heeft om de titel te kunnen winnen.”

Sainz
Carlos Sainz, Red Bull’s protegé in dienst van Toro Rosso, mocht afgelopen winter niet de overstap maken naar het team van Renault, ondanks dat hij wél een performance-clausule in zijn contract heeft staan.

“We zagen dat niet als opstap voor hem”, zegt Marko tegen Motorsport Total. “Als Ferrari had aangeklopt, dan hadden we daarmee gesproken. Maar dat was niet het geval.”