Red Bull-adviseur Helmut Marko is lyrisch over de recente prestaties van zijn oogappel Sebastian Vettel: “Het wordt zo langzaamaan onvoorstelbaar”, looft hij de jonge Duitser.

Vettel wist gisteren in Monaco te triomferen en heeft zodoende vijf van de zes races gewonnen, hetgeen hem in het kampioenschap een voorsprong van 58 punten geeft op nummer twee Lewis Hamilton.

“De prestaties van Sebastian worden zo langzaamaan onvoorstelbaar”, jubelt Marko als gevolg hiervan tegenover Motorsport-Total. “Het is echt ongelofelijk.”

Marko laat verder blijken zeer onder de indruk te zijn van de wijze waarop Vettel in Monaco – voor de late herstart – op oudere banden aan kop bleef: “Hij hield de voorsprong die hij had onder controle en hield zich goed terwijl Fernando Alonso hem onder druk zette.”

Teambaas Christian Horner is op zijn beurt eveneens geïmponeerd door de prestaties van Vettel. “Hij heeft fantastisch gereden. Zijn eerste pitstop was niet ideaal, maar we hebben ons hoofd hier niet door op hol laten brengen en hebben de race toch nog naar ons toe weten te trekken.”

Horner is wel zo eerlijk om te erkennen dat de safety-car situatie – die iets voor de helft van de race ontstond – een handje heeft geholpen, al was dit volgens hem niet doorslaggevend: “Het heeft ons vooral wat lucht gegeven, want Sebastian heeft zijn koppositie gewoon goed verdedigd en ik denk dat hij de winst anders ook wel had gepakt.”

“Het is hoe dan ook een bijzondere zege voor Sebastian, want het is zijn eerste in Monaco”, weet Horner. “Elke overwinning levert evenveel punten op, maar de ene Grand Prix betekent toch meer dan de ander.”