Met Max Verstappen en Daniel Ricciardo in de gelederen is de sfeer bij Red Bull beter dan toen Sebastian Vettel en Mark Webber er reden. Dat zegt topman Helmut Marko.

Na twee lastige jaren lijkt Red Bull zich weer op de weg naar boven te bevinden. Het is te vroeg om te zeggen of het de succesjaren 2010 tot en met 2013, toen Vettel en Webber de coureurs waren, vanaf 2017 kan evenaren, maar het klimaat binnen het team is in ieder geval beter met Verstappen en Ricciardo.

Dat stelt Red Bull-adviseur en -topman Marko althans in interview met Auto, Motor und Sport, gevraagd naar de verschillen tussen het eerdere en huidige duo. “Vettel en Webber hebben nooit goed met elkaar overweg gekund. Er bestonden toen eigenlijk twee kampen binnen het team.”

“Voor de verdere ontwikkeling van het team, helpt dat uiteraard niet. De sfeer binnen het team is nu dus simpelweg beter. We zijn er erg blij mee dat we nu twee absolute topcoureurs hebben die elkaar respecteren”, laat Marko dan ook optekenen.

Over Verstappen zegt Marko verder nog dat het ‘ongelofelijk is wat hij presteert en hoe volwassen hij is voor zijn leeftijd’. “Hier en daar zie je nog wel acties die typisch zijn voor een achttien of negentien jarige, maar als je je bedenkt hoe jong en onervaren hij is, dan zie je dat hij een uitzonderlijk talent is.”

Mark Webber (AUS) Red Bull Racing and Sebastian Vettel (GER) Red Bull Racing in the post race Press Conference. Formula One World Championship, Rd2, Malaysian Grand Prix, Race, Sepang, Malaysia, Sunday 24 March 2013. BEST IMAGE

Tussen Webber en Vettel was de sfeer vaak gespannen.