Red Bull-adviseur Helmut Marko wil wereldkampioen Sebastian Vettel graag nog langer aan Red Bull verbinden. Vettel ligt al vast tot en met 2014, maar Marko wil hem tot en met 2016 behouden.

Vettel sloot aan het begin van het jaar, nog voor de eerste race, een nieuw contract af met Red Bull, waardoor hij tot en met 2014 deel uit blijft maken van het team van de energiedrankfabrikant.

Voor Red Bull-adviseur Marko is dat echter niet lang genoeg. Hij wil Vettels contract graag met twee extra seizoenen verlengen, zo weet het Duitse Sport Bild: “Dat klopt”, bevestigt Marko. “We hebben Vettels contract destijds tot en met 2014 verlengd omdat onze motordeal met Renault in 2014 zou aflopen en het motorreglement drastisch zou gaan veranderen, maar dat ligt nu allemaal net wat anders.”

“Inmiddels is onze overeenkomst met Renault namelijk tot en met 2016 verlengd, en we hopen dat we Sebastian daardoor tot en met 2016 van een auto kunnen voorzien waarmee hij kampioen kan worden”, zegt Marko, die er dus op vertrouwt dat het Renault gaat lukken om vanaf 2014 een zescilinder motor te leveren die net zo competitief is als de huidige achtcilinder.

Vettel zelf heeft overigens aangegeven dat hij ‘op het moment’ geen reden heeft om van team te wisselen: “Ik voel me heel goed thuis bij Red Bull. Het is net alsof we één grote familie zijn, dus er is momenteel geen reden om naar een ander team te gaan”, spreekt ook hij tegenover Sport Bild.