Ze staan weer helemaal achteraan, maar er valt geen onvertogen woord bij Marussia. De auto is immers goed en het circuit ligt het team prima.

Dat meldden althans de coureurs na afloop van de eerste trainingsdag. In de ochtendtraining deed zich zelfs het opmerkelijke feit voor dat Max Chilton niet alleen voor zijn teamgenoot, maar ook voor Mark Webber en de beide Lotussen stond. ’s Middags, onder representatievere weersomstandigheden, was de pikorde echter snel hersteld.

Zo was Chilton zoals gebruikelijk bijna een seconde trager dan Bianchi, al kan de Engelsman als excuus aanvoeren dat hij maar de helft van het aantal rondjes reed. “Het stuurhuis werkte niet goed en moest vervangen worden”, verklaart Chilton. “Dat kostte me het laatste halfuur van de sessie.” Pas in de slotminuten kon Chilton nog een rondje rijden, maar tot een snelle tijd kwam hij niet. De rest van de dag overigens ook niet, al is er volgens de coureur niks mis met de auto. “Die voelt hier goed aan en ik denk dat we morgen nog wel wat sneller kunnen.”

Dat hoopt Bianchi uiteraard ook, al scheelde zijn beste tijd weinig met die van de Caterhams, die in Spa voorlopig nipt sneller zijn. “Het circuit ligt onze auto goed, dus het zaak de afstelling te optimaliseren zodat we zeker weten dat we alles er uithalen wat er inzit.”