Felipe Massa ziet in zijn Williams-teamgenoot Valtteri Bottas een toekomstige wereldkampioen. Volgens de Braziliaan heeft zijn Finse collega bij het team uit Grove namelijk alles in huis dat vereist is.

De 33-jarige Massa is dit seizoen een nieuwkomer bij Williams, maar had in de jaren hiervoor bij Sauber en Ferrari menig (ex-)wereldkampioen als zijn teamgenoot. Massa heeft met Jacques Villeneuve, Michael Schumacher, Kimi Räikkönen en Fernando Alonso gewerkt, een viertal dat samen goed is voor in totaal elf wereldtitels.

Massa zelf werd in 2008 bovendien op een haar na kampioen, dus hij weet wel hoe een kampioen te herkennen is, en de bijbehorende eigenschappen heeft Bottas hem al sinds het begin van dit jaar laten zien: “Hij is een geweldige coureur. Valtteri is snel, competitief, intelligent, uitgekookt en hij werkt ontzettend hard”, zo somt Massa de ingrediënten op die volgens hem een kampioen maken.

“Het is bovendien overduidelijk dat Valtteri alles doet wat hij moet doen, en nog goed ook. Hij is daarnaast ook nog jong, dus ik geloof absoluut dat hij voor titels kan gaan vechten. Het is dan ook hoog tijd dat mensen hem als een topcoureur gaan zien, en hetzelfde geldt overigens voor Daniel Ricciardo”, zo prijst Massa ook de Red Bull-coureur die dit jaar hoge ogen gooit nog.