*

Massa: ‘Dit was een vreselijke race’

Vincent Sondermeijer

Vincent Sondermeijer

19 juni 2016 18:48

Massa: ‘Dit was een vreselijke race’
Sutton Images

Felipe Massa heeft het niet naar zijn zin gehad tijdens de Grand Prix van Europa. Door problemen met de banden moest de Williams-coureur genoegen nemen met de tiende plaats.

En dat terwijl Massa de wedstrijd in Bakoe was begonnen vanaf de vijfde startplaats. “Het was een vreselijke race, eentje om snel te vergeten”, zegt Massa. “Ik had ontzettend veel moeite met de banden. Ik kon ze maar niet op de juiste temperatuur krijgen. Vooral de achterbanden sleten veel sneller dan ik had gedacht.”

Door de hoge bandenslijtage moest Massa al heel snel binnenkomen voor een pitstop. Die bracht echter geen verlichting. In de slotfase werd Massa nog ingehaald door Max Verstappen. “Eén punt is nog veel, gezien het feit dat ik niet goed in de auto kon rijden. We moeten misschien iets aan de auto doen om te zorgen dat de banden hier in de toekomst wel werken.”

Eenstopper
Teamgenoot Valtteri Bottas had de bandenslijtage een stuk beter onder controle. Hij reed met een eenstopstrategie naar de zesde plaats. “Met onze snelheid had er niet meer ingezeten, dus het was een goede dag”, zegt Bottas. “Ik ben blij dat we de banden zo goed aan het werk kregen dat de zesde plaats mogelijk was.”

“Het team heeft het heel goed gedaan”, vervolgt Bottas. “De strategie was goed en de pitstop ook. Maar we moeten hard aan het werk, want deze positie is niet hoog genoeg. De auto moet sneller, zodat we snel weer voor het podium kunnen vechten.”

Lees meer over

Bottas Massa Williams