Felipe Massa maakt zich er niet druk om dat de geruchten over zijn ontslag bij Ferrari maar blijven aanhouden. Zijn beoogde opvolger Sergio Pérez blijft op zijn beurt eveneens kalm.

 

Met pas één Grand Prix in 2012 achter de rug lijkt het vroeg om nu al te speculeren over het mogelijke ontslag van een coureur, maar Massa presteerde in 2010 en 2011 ook al grotendeels tegenvallend en zijn positie bij Ferrari staat sindsdien eigenlijk non-stop onder druk.

 

Met name in de Italiaanse media doen er nu al berichten dat Ferrari van Massa af wil. Volgens de Gazzetta dello Sport overweegt de Scuderia het eind dit seizoen aflopende contract voortijdig te beëindigen en kijkt men naar Sauber-coureur Pérez of de momenteel werkloos thuiszittende Sutil – die nog een hoger beroep moet afwachten in een lopende rechtszaak – als mogelijke vervangers.

 

Het eveneens Italiaanse Autosprint stelt dat behalve die twee rijders ook de door Caterham op straat gezette Jarno Trulli in beeld is als opvolger van Massa, terwijl het verder stelt dat Ferrari Massa vooral een nieuw chassis heeft gegeven om te achterhalen of zijn slechte prestatie tijdens de Grand Prix van Australië aan de auto of aan hemzelf te wijten was.

 

In een korte reactie laat Pérez, die deel uitmaakt van de Ferrari Driver Academy, vanuit de paddock in Maleisië weten dat hij niet te zwaar tilt aan de laatste geruchten: “Dit is alleen maar speculatie en daar is het op dit punt in het seizoen nog veel te vroeg voor. Ik wil me gewoon op mijn eigen team richten en het daar zo goed mogelijk doen.”

 

Massa laat op zijn beurt weten dat de berichtgeving in de media hem eveneens koud laat. “Het doet me niks”, stelt hij. “Als ik aan het racen ben, denk ik niet na over wat anderen over mij denken of schrijven”, aldus de coureur die nog altijd openlijk gesteund wordt door Ferrari.