Felipe Massa ziet zijn kansen voor de Grand Prix van Engeland zonnig in. De Braziliaan in dienst van Ferrari hoopt op een podiumfinish net als in Barcelona. Massa eindigde in Engeland echter nog nooit eerder bij de eerste drie.

“Ik vind Silverstone een geweldig circuit”, vertelt Massa. “De snelle bochten van links naar rechts zijn geweldig voor de coureurs. Onze auto is goed op zulke banen. De F138 was ook goed in Barcelona en China. Dit is een zelfde soort circuit dus ik denk dat het wel eens een mooi weekend kan worden. Een podiumfinish behoort zeker tot de mogelijkheden.”

De Braziliaan eindigde in Barcelona op de derde plaats, achter winnaar Fernando Alonso en Kimi Räikkönen. In Monaco en Canada kende Massa een moeizaam weekend, al wist hij zich in de race in Montreal wel weer enigszins te herstellen.

In de drie weken tussen de Grands Prix van Canada en Engeland heeft Massa veel tijd doorgebracht in de fabriek. Van vakantie was nog geen sprake voor de Braziliaan. “Vroeger testte we altijd op ons circuit bij de fabriek als er zo lang tussen twee races zat. Nu oefenen we in de simulator en praten we bij met de mensen op de fabriek. Daarnaast train ik elke dag heel hard. Ik moet wel helemaal fit zijn als we gaan racen in Engeland.”

Ferrari neemt, net als veel van zijn concurrenten, updates mee naar Silverstone. Het gaat in dit geval vooral om aerodynamische updates. Technisch directeur Pat Fry: “We hebben heel veel tijd besteed aan het bekijken van data van de afgelopen races. We hebben extra aandacht geschonken aan de data van Barcelona, omdat dat circuit wel goed vergelijkbaar is met Silverstone.”