Ferrari-coureur Felipe Massa heeft zijn landgenoot Rubens Barrichello het advies te geven om te stoppen, mocht hem niets anders resten dan het vervolgen van zijn loopbaan als pay-driver.

“Rubens heeft een geweldige carrière gehad in de Formule 1: hij is de coureur met de meeste Grand Prix-starts achter zijn naam, heeft voor de beste teams gereden en veel races gewonnen”, prijst Massa zijn kompaan in interview met Globo Esporte.

“Hij heeft een loopbaan waar veel coureurs alleen maar van kunnen dromen, maar ik heb hem geadviseerd om te stoppen als hij voor een zitje moet gaan betalen en de komende race in Brazilië dan te gebruiken om op een passende manier een punt achter zijn carrière te zetten.”

Massa benadrukt dat het betalen voor een zitje de enige reden voor hem was om Barrichello te adviseren zijn helm aan de wilgen te hangen: “Ik heb hem dit advies niet gegeven omdat ik vind dat hij te oud is of iets dergelijks. Ik vind het gewoon absurd dat hij – na alles wat hij heeft bereikt – voor een zitje moet betalen en wil niet zien dat Rubens tijd in de Formule 1 zo ten einde komt.”

Ongeacht wat Barrichello besluit te doen, blijft Massa hem steunen. “Als vriend sta ik altijd achter hem en hoop ik dat alles voor hem uitpakt, want ik weet dat hij ondanks mijn advies uiteindelijk zal doen wat hijzelf denkt wat het beste voor hem is.”