Felipe Massa kwam vandaag als vijfde over de streep en is daar vooral ontevreden mee omdat het in de laatste stint moeizaam ging en hij de vierde plaats ook nog een verspeelde door een spin.

De Ferrari-coureur vindt zelf dat hij redelijk goed aan de race begon, waarna het hem in de slotfase vervolgens tegenzat en een beter resultaat in rook opging. Onverwacht was dat echter niet voor hem: “In de eerste stint kon ik nog met Jenson Button en Mark Webber vechten, maar ik wist toen ook al dat ik het in de slotfase moeilijk zou krijgen.”

“Ik was namelijk op de zachte banden begonnen en dat ging goed, maar daarna moest ik dus nog op de hardere banden rijden en daar had ik het een stuk moeilijker mee. Zo werkte de nieuwe voorvleugel vanaf dat moment bijvoorbeeld tegen me, want die geeft minder downforce en op hardere banden voel je dat veel meer.”

“Op de medium-compound was grip daarnaast sowieso ver te zoeken”, vervolgt Massa. “Dat is ook de reden dat ik zes ronden voor het einde in de rondte spinde en geen kans meer maakte om de vierde plaats nog terug te pakken van Webber. Met de vijfde plaats die ik heb behaald, kan ik daarom ook niet tevreden zijn.”