Ferrari-coureur Felipe Massa is niet bepaald gecharmeerd van de manier waarop zijn landgenoot Bruno Senna met hem duelleerde, maar is verder wel gelukkig met zijn eigen race.

Nadat de race voor de tweede keer werd hervat na een safety car-fase, kwamen Senna en Massa elkaar op het stuk bij de bochten elf tot en met dertien tegen, waarbij Massa in de aanval ging op de langzamere Senna.

Terwijl hij binnendoor probeerde te steken bij Senna, werd Massa echter in de mangel genomen door zijn landgenoot, die hem – bewust of onbewust – tegen de muur aanduwde, zodat Massa in de sandwich zat tussen het beton en de Williams van Senna.

Massa verloor daarna bijna de controle en zwalkte over de baan, maar wist zijn Ferrari weer in bedwang te krijgen om Senna in bocht dertien alsnog terug te verwijzen.

In gesprek met Autosport vertelt Massa nu echter dat hij totaal niet gelukkig is met de verdedigingsactie van Senna: “Ik zat al naast hem en hij stuurde mijn kant op en duwde me de muur in, wat ik zeker niet netjes en aardig van hem vond.”

“Gelukkig ging mijn auto niet stuk en ben ik inmiddels ook wat afgekoeld”, vervolgt de Braziliaan, die tegenover Autosport toegeeft dat hij aanvankelijk woedend was op Senna.

Ondanks dit incident wist Massa zich toch nog knap terug te vechten naar de achtste plaats, hetgeen na de eerste ronde absoluut niet mogelijk leek.

Massa liep namelijk een lekke band op bij de start en moest dus naar de pits, waarna hij na één ronde rijden op een enorme achterstand op de laatste plek rondreed.

“Het is jammer dat ik een lekke band opliep, maar als je vanuit het middenveld moet starten, kan dat nu eenmaal gebeuren. Positiever is echter dat de auto vandaag absoluut fantastisch was. Hij voelde enorm goed aan en ik ben dan ook erg gelukkig met het uiteindelijke resultaat en het tempo dat ik aan de dag kon leggen.”

“Al met al ben ik dus ook blij met mijn race, maar niet met wat er in de eerste bocht gebeurde. Als ik namelijk geen lekke band had opgelopen, dan had ik zelfs vanaf mijn dertiende startplaats waarschijnlijk bij de eerste vijf kunnen eindigen.”