Felipe Massa begrijpt Ferrari’s beslissing om hem een positiestraf te laten krijgen maar blij is hij er niet mee. “Geen enkele coureur is blij als je vijf posities moet opgeven puur om je teamgenoot te helpen.” Vervolgens revancheerde hij zich door van de elfde naar de vierde plaats te rijden.

Het komt niet vaak voor dat de Braziliaan Alonso verslaat in de kwalificatie. Gisteren was het eindelijk zo ver. Om Alonso aan een plaats aan de schone kant van de grid te helpen verscheurde Ferrari echter de verzegeling van Massa’s versnellingsbak. Dit leverde de Braziliaan een positiestraf van vijf plaatsen op.

Massa was niet blij, maar nam vervolgens zijn sportieve revanche. “Natuurlijk was ik vanochtend niet blij”, zei hij na de Grand Prix van Austin. “Geen enkele coureur is blij als je vijf posities moet opgeven puur om je teamgenoot te helpen. We weten echter wat er op het spel staat. Een andere coureur zou het misschien hebben geweigerd. Dat was misschien de meest eerlijke beslissing geweest.”

“Ik had natuurlijk voor Fernando kunnen finishen maar heb hem nu geholpen. Het beste dat je kunt doen is daarna iedereen de mond snoeren met een goed resultaat. We hebben een fantastische race gereden. Voor de start was ik niet blij, nu wel. Ik reed mijn beste race van het jaar. Dit voelt als een overwinning.”

Terwijl de race minder fantastisch begon als Massa hoopte. “Ik verwachtte meer dan één plaats goed te maken. Daarna probeerde ik telkens mensen in te halen en dat lukte me ook. Ik was het hele weekend snel.”