Er wordt al enige tijd gespeculeerd dat huidig Sauber-coureur Felipe Massa na dit jaar als vervanger van Rubens Barrichello vertrekt naar Ferrari. De 24-jarige Massa, die in 2003 testrijder was bij het Italiaanse team, denkt echter niet dat zijn landgenoot de Scuderia zal verlaten. Hij richt zijn pijlen voor 2006 dan ook op de nieuwe BMW-renstal.
 


,,Iedereen heeft het over Rubens, maar ik denk dat hij gewoon blijft”, aldus de Braziliaan tegenover Reuters. ,,Als hij weg wil omdat hij zich niet meer op zijn gemak voelt bij Ferrari, dan heb ik zeker weten een kans. Die kans heb ik echter alleen als Rubens Ferrari verlaat en dat zie ik op het moment niet gebeuren. Hij heeft namelijk gewoon een contract voor volgend jaar.”

Massa denkt daarom dat Sauber trouw blijven de beste optie is voor komend seizoen. De Zwitserse equipe wordt na dit jaar overgenomen door de Duitse autofabrikant BMW en dat biedt goede vooruitzichten, volgens de Braziliaanse coureur. ,,Ik denk dat ik een goede kans maak op een stoeltje bij BMW, omdat iedereen in het team me kent en iedereen weet waartoe ik in staat ben”, vervolgt Massa, die al zijn Grand Prix’ tot nog toe achter het stuur van een Sauber-bolide reed.

“Het allerbelangrijkste is dat ik komend jaar de beschikking heb over een competitieve wagen”, weet hij. “Sauber is altijd een klein team geweest, maar vanaf komend jaar zal het een groot team zijn. Ik ben er zeker van dat ze de kennis en de mogelijkheden hebben om enorm te groeien en een topteam met een topwagen te worden. Daarom wil ik zo graag blijven. Ik denk dat het een hele goede mogelijkheid zou zijn om samen verder te groeien.”

Als Felipe Massa mag aanblijven als rijder van de in Hinwil gevestigde renstal, bestaat er een gerede kans dat hij herenigd wordt met Nick Heidfeld. De Duitser en de Braziliaan reden in 2002 samen voor Sauber en volgens de geruchten zou BMW ‘Quick Nick’ graag mee willen nemen naar haar eigen team. Heidfeld rijdt momenteel voor het door de Duitse motorenbouwer gesteunde Williams-team.

PPB