Felipe Massa is in de tweede vrije training het snelst. Zijn teammaat Jacques Villeneuve vinden we pas terug op plaats achttien. De twee Sauber-coureurs reden beiden negentien rondjes: Villeneuve was echter 2,5 seconden langzamer dan zijn Braziliaanse teamgenoot.

De Canadees is de laatste dagen onder vuur komen te liggen, vanwege zijn teleurstellende prestatie in Australië. Dit weekend zal hij moeten bewijzen dat die uitslag niet representatief was. Robert Doornbos was met zijn Jordan net iets sneller dan de Sauber-coureur. De Rotterdammer bleef ook zijn beide Jordan-collega’s voor. Dat kan Christijan Albers niet zeggen. In beide sessies was hij langzamer dan teamgenoot Patrick Friesacher. Toch was Albers, die voor het eerst tijdens een vrijdagtraining in actie kwam, tevreden.

Christijan Albers: ,,Het ging goed en ik denk dat we wat vooruitgang hebben geboekt. Patrick en ik reden met verschillende aerodynamica-onderdelen en verschillende set-ups. Het is jammer dat er zo veel verkeer was, waardoor ik niet echt de banden heb kunnen testen.”

Jacques Villeneuve: ,,Ik heb veel tijd besteed aan het optimaliseren van de set-up en we hebben wat vooruitgang geboekt. Maar we hebben nog een lange weg te gaan, we komen namelijk nog steeds snelheid te kort.”

Felipe Massa: ,,Op dit moment weten we nog niet honderd procent zeker waar we staan ten opzichte van de rest. Hoewel dit slechts een vrijdagsessie was, is het toch bemoedigend. We hebben nog steeds veel werk te doen, toch wist ikvanaf het eerste moment dat ik in de C24 staptedat we een auto hadden, waarmee we voor punten kunnen strijden.”

Teambaas Peter Sauber: ,,Dit was een goede test voor ons en het is altijd plezierig als je een sessie als snelste afsluit. Belangrijkste is echter dat we met beide auto’s ons programma hebben kunnen afwerken. Felipe en Jacques reden met verschillende bandencompounds en met verschillende hoeveelheden benzine. Het verschil tussen hen is dus niet representatief en daar kunnen dus geen conclusies aan worden verbonden.”