Ferrari-coureur Felipe Massa zegt dat hij zich een stuk meer relaxed voelt sinds bekend is geworden dat er na afloop van dit seizoen geen plek meer voor hem is bij de Scuderia.

Gevraagd door Formule 1-verslaggever Adam Cooper wat voor effect het op hem heeft gehad dat Ferrari hem heeft medegedeeld dat hij het team na dit seizoen moet verlaten, antwoordt Massa dat hij sindsdien eigenlijk heel lekker in zijn vel zit.

“Ik voel me heel relaxed, en ik denk dat de situatie waarin ik op dit moment zit eigenlijk ook de beste mogelijke voor mij is”, zo maakt de Braziliaan duidelijk. “Ik kan nu gewoon in de auto stappen en plezier maken. Ik streef er natuurlijk nog altijd naar het maximale uit de auto te halen, maar op een meer relaxte en plezierige manier.”

Hoewel Massa zijn teamgenoot Fernando Alonso de laatste weken goed partij weet te bieden, moet hij erkennen dat 2013 geen geweldig seizoen voor hem is. “Zeker niet”, beaamt hij. “Ik kan veel beter dan wat ik dit jaar, en eigenlijk de laatste paar jaar, heb laten zien.”

“Wat voor mij persoonlijk echter het belangrijkste is, is dat ik weet dat ik de snelheid heb. Ik weet daarnaast ook hoe ik races moet winnen en hoe ik competitief moet zijn. Het is voor mij dus vooral een kwestie van alles op z’n plek laten vallen, wat ik nu dan ook probeer te doen”, aldus de coureur die zijn laatste races voor Ferrari –  ondanks de Scuderia’s wisselvallige vorm – ‘met vertrouwen’ in gaat.