Met een vierde en derde tijd is Felipe Massa voor zijn eigen gevoel goed van start gegaan in Canada. De Ferrari-coureur is tevreden: “Dit was misschien wel mijn beste vrijdag van het jaar.”

“Het is pas vrijdag en we weten dus nog niet precies hoe het plaatje er voor de rest van het weekend uitziet en hoe sterk onze rivalen werkelijk zijn, maar ik ben tevreden”, verkondigt Massa na afloop van de tweede vrije training.

“De auto lijkt hier competitief te zijn en de balans was – voor een vrijdag – zeker niet slecht”, vervolgt de Braziliaan. “Het was dus een goede dag, en misschien zelfs wel mijn beste vrijdag van het seizoen.”

Massa verwacht dus de rest van het weekend eveneens zijn mannetje te kunnen staan. Het doet hem bovendien goed dat de Pirelli-banden zich aardig lijken te houden. “De slijtage is niet buitensporig hoog, dus ik verwacht geen pitstopfestival tijdens de race”, kijkt hij alvast vooruit naar zondag.

“We mogen echter niet vergeten dat er een grote kans is dat het zondag gaat regenen, dus een regenrace is iets waar we absoluut rekening mee moeten houden”, luidt zijn waarschuwing aan zijn team.