Na drie races voert Felipe Massa het kampioenschap aan. Ferrari staat bovenaan bij de constructeurs. “Maar er zijn nog zestien races te gaan”, aldus de Braziliaan.

Dit seizoen werd een nieuwe puntentelling ingevoerd om racewinnaars extra te belonen. Drie coureurs wonnen dit jaar een Grand Prix, maar geen van hen prijkt aan top van het klassement. Het is juist de constant presterende Felipe Massa die de koppositie heeft ingenomen.

Massa rekent zich echter nog niet rijk. “We hebben nog zestien races te gaan en er is nog veel ruimte voor verbetering, zowel op het gebied van snelheid als betrouwbaarheid. We moeten elke ronde van het kampioenschap blijven vechten. We kunnen het ons niet veroorloven een moment te verslappen.”

De zevende plaats in Maleisië was zijn slechtste resultaat van het seizoen, na een tweede plaats in Bahrein en een derde plaats in Australië. Toch kan Massa ermee leven buiten het podium te zijn gevallen. “Dat we aan de leiding staan in beide kampioenschappen geeft aan dat we het de eerste drie races goed hebben gedaan. Gezien onze startpositie was een zevende plaats vandaag het hoogst haalbare.”

“We hebben onze pitstop zo lang mogelijk uitgesteld”, verklaart Massa de tactiek van Ferrari. “De afgelopen dagen heeft het steeds geregend ’s middags en als dat vandaag was gebeurd, hadden we er profijt van kunnen hebben. Maar helaas bleven de buien juist vanmiddag weg. Het was echter de juiste keuze om op de harde banden te beginnen. De zachte banden waren weliswaar sneller, maar er lag nog niet genoeg rubber op de baan om hiervan vanaf het begin optimaal te profiteren.”