Nu hij twee pole-positions binnen een week heeft behaald, is er Felipe Massa nu veel aan gelegen morgen wél de race te winnen. Het is sowieso zaak om een goed resultaat te behalen, anders raakt hij te ver achterop.Alle ingrediënten lijken aanwezig om morgen de Grand Prix van Bahrein te winnen. De Ferrari is snel, Massa is er op gebrand en de Braziliaan vangt de race vanaf de eerste plek aan. En dat heeft Ferrari graag met het oog op de strategie.

Maar zoals iedereen in Maleisië heeft kunnen zien is van pole starten geen garantie dat de race wordt gewonnen. ,,Eerst eens kijken wie er morgen na de eerste bocht op kop ligt, dat is enorm belangrijk voor hoe de race zich zal ontvouwen”, merkt Massa op.

,,Gisteren (vrijdag, red.) was ik erg tevreden over de balans van de auto, dus morgen moet mijn kampioenschap echt beginnen. Wat dat betreft was Maleisië wel een teleurstelling, maar dat hoop ik morgen goed te maken.”

Voor Massa is het alweer de tweede pole-positie van het seizoen, en zijn vijfde sinds hij bij Ferrari in dienst is. ,,Mooie cijfers en ik start morgen vanaf pole, dus daar heb ik weinig aan toe te voegen. Ik ben tevreden. Hopelijk ben ik dat morgen na de race ook, want ik kan wel een goed resultaat gebruiken.”

Daarmee slaat de Ferrari-coureur de spijker op z'n kop, want de achterstand op WK-leider Fernando Alonso bedraagt nu al elf punten.

KVN