*

Massa: ‘Williams moet ontwikkeling verdrievoudigen’

Daan de Geus

Daan de Geus

23 november 2015 10:21

Massa: ‘Williams moet ontwikkeling verdrievoudigen’
Racepictures

Williams heeft volgens Felipe Massa een ‘goed seizoen’ achter de rug, maar als het volgend jaar echt om het kampioenschap mee wil doen, moet het de ontwikkeling van haar auto ‘verdrievoudigen’.

Met nog één race te gaan in 2015, is Williams al zeker van de derde plek bij de constructeurs. Massa staat zesde bij de coureurs en mag rekenkundig nog hopen op de vierde of vijfde plek, ook al lijkt dat niet waarschijnlijk. In gesprek met Motorsport-Total omschrijft Massa zijn en Williams’ seizoen hoe dan ook als ‘goed’ en hij hoopt het ook mooi af te sluiten in Abu Dhabi: “En daarna moeten we ons volledig op 2016 gaan richten”, verklaart hij.

Volgens Massa is het – logischerwijs – vooral belangrijk voor Williams om ‘de dingen die dit jaar niet zo best waren, te verbeteren’. Wil Williams volgend jaar echt als team een sprong maken en om het kampioenschap vechten, dan moeten er de nodige tandjes bij worden gezet, vertelt Massa aan ESPNF1: “Als we om de titel mee willen doen, moeten we de ontwikkeling van de auto van nu tot aan het begin van het seizoen verdrievoudigen.”

Volgens Massa staat het namelijk buiten kijf dat Mercedes momenteel veruit het sterkste team is, terwijl hij erkent dat ook Ferrari dit jaar sterker was dan Williams. “Ik hoop dan ook dat we ons aanzienlijk kunnen verbeteren voor 2016, zodat we deze teams dan beter partij kunnen bieden.”

Claire Williams, de adjunct-teambaas van de formatie uit Grove, erkende recentelijk ook al dat Williams ‘veel werk te doen heeft’ als het in 2016 beter wil presteren. Of Williams realistischerwijs aansluiting kan vinden bij Mercedes en Ferrari, is een andere vraag. Volgens (onbevestigde) beramingen in de media werkt Williams met een budget van 150 tot 180 miljoen euro terwijl Mercedes en Ferrari twee keer zoveel (of meer) zouden uitgeven.

Lees meer over

Massa Williams