Er wacht het team van Williams veel werk om het in 2016 beter te doen dan derde in het WK. Dat erkent adjunct-teambaas Claire Williams, die denkt dat het over de hele lijn beter moet.

Williams verzekerde zich in Brazilië van de derde plek in het constructeurskampioenschap, waarmee het haar resultaat uit 2014 evenaart. “Het is een geweldig gevoel, maar wel een beetje anders dan vorig jaar”, vertelt Claire Williams aan Autosport.

In 2014 voelde de derde plek als een geweldige prestaties, want na meerdere mindere seizoenen was het Williams’ beste klassering in elf jaar tijd. Williams scoorde over heel 2014 bovendien 320 punten en negen podiumplekken. In 2015 is de buit – met nog één race te gaan – minder, met 253 punten en vier podiumplaatsen.

De derde plek is hoe dan ook een geweldig resultaat, verklaart Claire Williams echter. “Het is geweldig dat we deze klassering vast hebben weten te houden”, stelt ze terwijl ze daarbij benadrukt dat het nu gelijk tijd is om vooruit te kijken: “Het gaat er nu om ons op 2016 te richten. We hebben enorm veel werk te doen om onze doelen dan weer te bereiken.”

Williams’ doelstelling voor 2016 is duidelijk: “We willen ons verbeteren, wat betekent dat we moeten veranderen. Als je progressie wil maken, moet je het hele team onder de loep nemen om dat te bereiken. Ik denk ook dat het over de hele lijn beter moet.” Williams doelt daarbij zowel op het werk op de fabriek als op het circuit, waarbij ze de race operations specifiek noemt als verbeterpunt: “Want we weten dat op dat vlak dingen beter kunnen.”

Over coureurs Valtteri Bottas en Felipe Massa, met wie Williams in 2016 verder gaat, heeft Williams echter geen klachten. “Zij hebben het fantastisch gedaan”, zegt ze over de momenteel als vierde en zesde geklasseerde Fin en Braziliaan.