Zonen van oud kampioenen Formule 1 bevolken de GP2. Naast Nelsinho Piquet en Nico Rosberg komt ook Mathias Lauda aan de start. Zonen van oud-wereldkampioenen Formule 1 zijn kennelijk erg in voor de nieuwe GP2. Na Nelsinho Piquet (zoon van Nelson) en Nico Rosberg (vader: Keke) start nu ook Mathias Lauda in de nieuwe klasse. De zoon van Niki verschijnt aan de start voor de equipe van Coloni.

Lauda junior reed vorig jaar in zowel de Superfund Euro 3000 als het internationale Formule 3000 kampioenschap. Zonder al te veel succes overigens, hij werd er respectievelijk negende en dertiende in de eindafrekening. In het internationale Formule 3000 kampioenschap kwam de Oostenrijker uit voor CMS performance, een satellietteam van Coloni.

,,Ik ben blij dat Coloni me opnieuw een kans biedt”, zegt Lauda verheugd. ,,Ik weet zeker dat we vanaf het begin vooraan mee kunnen doen."" Teambaas Paolo Coloni ziet het wel zitten met Lauda: ,,Uit ervaring weet ik dat veel coureurs pas in hun tweede jaar echt goed gaan presteren. Ik denk dat dit bij Mathias niet anders is. Hij zal van groot belang zijn voor ons team.""

Lauda krijgt bij Coloni Gianmaria Bruni als teamgenoot. De Italiaan reed vorig seizoen nog Formule 1 met Minardi. Hij staat te boek als kanshebber op de titel.