Achter de schermen is Max Verstappen druk bezig met het opzetten van zijn eigen raceteam. Dat vertelt de tweevoudig wereldkampioen van Red Bull in een exclusief interview met FORMULE 1 Magazine. Verstappen richt zich met Verstappen.com Racing op een eigen team in de GT3-klasse en hoopt dat het al in 2025 operationeel kan zijn. “Dit project geeft me energie”, zegt hij.

Lees hieronder een klein deel van het interview met Max Verstappen over het opzetten van zijn eigen raceteam. Het volledige uitgebreide interview is te lezen in de Dutch GP Special van FORMULE 1 Magazine.

 • Vertel eens wat het project Verstappen.com Racing exact behelst?

“Het staat nu nog enigszins in de kinderschoenen. Vanuit Verstappen.com Racing sponsoren en ondersteunen we in raad en advies diverse race-activiteiten van mensen die dichtbij me staan. Het is allemaal begonnen met het sim-racen van Team Redline. Daarnaast zijn we met Verstappen.com Racing nu ook actief met Thierry Vermeulen in DTM en GTWC Sprint en met mijn vader in de rallysport, maar het uiteindelijke doel is wel om een eigen raceteam op te zetten. We zullen beginnen in de GT3-klasse en dan zien we op een gegeven moment wel waar het schip strandt. Als het strandt…”

“Als ik iets doe, wil ik het ook goed doen. Ik wil winnen, ook hiermee. En het gaat erom dat ik een opstap kan creëren vanuit het sim-racen naar de GT3. Dus dat je niet alleen via het karten in de autosport kunt belanden, want dat kost heel veel geld op dit moment.”

Verstappen over raceteam: ‘Doorgroeien naar hoogste nvieau’

 • En de ambities voor de toekomst, ervan uitgaande dat een eigen GT3-team de eerste stap is?

“Nou ja, je weet natuurlijk nooit hoe dingen gaan lopen, maar ambities zijn er altijd. Het ligt er natuurlijk aan hoeveel goede mensen we straks in het team hebben en hoeveel knowhow er is, maar het zou mooi zijn als we kunnen doorgroeien naar het hoogste niveau in het lange afstandsracen.”

 • Heb je een tijdspad in gedachten als het gaat om de verdere doorontwikkeling van Verstappen.com Racing?

“Daar zijn we op dit moment druk mee bezig. De eerstvolgende stap is een eigen GT3-team. Komend jaar is best wel krap, maar ik wil het wel zo snel mogelijk. Een GT3-team in 2025, dat zou moeten kunnen passen. Met minimaal twee auto’s dan.”

 • Je hebt het over 2025, dat is al heel snel.

“We zijn ook volop bezig. De fase van het plannen maken is voorbij, we zitten al in de actiemodus.”

Lees hier alles over de Dutch GP met o.a. het complete tijdschema

Bovenstaand artikel is een onderdeel van het uitgebreide interview met Max Verstappen in de speciale Dutch Grand Prix editie van FORMULE 1 Magazine. Bestel hem nu en dan wordt hij zo snel mogelijk verstuurd, met gratis bezorging in heel Nederland! In deze editie alles wat je nodig hebt voor de race op Zandvoort, met onder andere:

 • Exclusief! Max Verstappen over de toekomst, records, zijn raceteam en winnen
 • Rob Kamphues brengt een ode aan zijn jeugdheld Jan Lammers
 • Mister Zandvoort, Piet Keur: ‘Na de GP droeg iedereen op school een F1-teamjas’
 • Overzichtelijke plattegrond en servicemap met het complete tijdschema
 • Fotoreportage: Peter van Egmond over zijn jaren op Zandvoort
 • Column Nelson Valkenburg
 • En verder alles wat je moet weten over de Dutch Grand Prix 2023!