De grotendeels verregende vrijdag in het Texaanse Austin was ‘een moeilijke dag’ voor Max Verstappen en Red Bull, zo vertelt de Nederlander.

Verstappen sloot zowel de eerste als tweede training op het Circuit of the Americas als derde af, maar was in beide gevallen meer dan een seconde langzamer dan snelste man Lewis Hamilton – in VT1 was het verschil zelfs 1.3 seconde. Op zijn eigen website Verstappen.nl rept de Red Bull-rijder dan ook over ‘een moeilijke dag’. “De auto kan nog beter”, zegt hij.

Hoewel het volgens Verstappen lastig is een inschatting te maken van de competitieve orde – ‘want je weet niet hoe goed de banden van de rest zijn’ – was hij ‘niet blij’ met hoe zijn Pirelli’s er na de eerste training uitzagen. Voorspellingen doen voor de kwalificatie heeft volgens hem weinig nut, omdat de weersvoorspellingen nog zeer uiteen lopen. Mocht het droog zijn, dan wordt het gokken: “Want we hebben nog niet op een droge baan gereden.”

In zijn vaste interview op de vrijdag van een Grand Prix-weekend met Ziggo Sport geeft Verstappen verder nog te verstaan dat zijn Red Bull RB14-bolide het tegenwoordig beter doet in de regen, maar het ook ‘nog niet helemaal is zoals het moet zijn’. “We hebben echter al wel wat dingen geprobeerd, misschien dat daarom de snelheid er ook niet helemaal was.” Dus als het toch blijft regenen: “Is er nog wel wat werk aan de winkel.”