Max Verstappen heeft op het jaarlijkse FIA Prize Giving Gala twee prijzen in de wacht gesleept. Die van ‘persoonlijkheid van het jaar’ en ‘mooiste actie van het jaar’.

In de Oostenrijkse hoofdstad Wenen werden op vrijdagvond beide prijzen aan Max Verstappen uitgereikt. Het is voor de negentienjarige Nederlander de tweede keer dat hij de eretitel ‘Personality of the Year’ in de wacht sleept. Ook vorig jaar werd hij door de internationale media verkozen tot meest opvallende karakter uit het paddock.

Die andere prijs die hij mee naar huis mag nemen, die voor ‘Action of the Year’, wint Max Verstappen zelfs al voor het derde jaar op rij. Na een laatste ronde-actie op Antonio Giovinazzi in 2014 in de Formule 3 en de actie buitenom op Felipe Nasr op Spa-Francorchamps in 2015, werd nu de inhaalactie op Nico Rosberg tijdens de Grand Prix van Brazilië bekroond als fraaiste actie van het jaar. Dit moment werd door autosportfans gekozen uit een totaal van negen autosportmomenten uit 2016.

Max Verstappen zegt op zijn website verguld te zijn met de prijzen: “Dat ik weer twee prijzen heb gewonnen, is een hele mooie erkenning. Zelf ben ik zeer tevreden met hoe het seizoen is verlopen. Ik had nooit durven vermoeden dat het zo goed zou gaan.”

Verstappen stipt de race waarin hij de ‘actie van het jaar’ maakte aan als een hoogtepunt van het seizoen, evenals, en hoe kan het ook anders, zijn eerste overwinning uit zijn Formule 1-carrière: “Dat waren geweldige momenten”, aldus Verstappen.