Resultaten uit het verleden bieden geen garanties voor de toekomst. Dat benadrukt Max Verstappen opnieuw bij aankomst in Mexico, waar een derde overwinning op rij volgens hem onwaarschijnlijk is.

Verstappen zou het Autódromo Hermanos Rodríguez in Mexico-Stad dan ook zeker niet als ‘zijn territorium’ willen omschrijven.  “Het ging altijd goed hier”, erkent Verstappen, “maar ik weet niet of het iets magisch is. Als je een goede auto hebt, wordt alles een stuk makkelijker. Dit jaar wordt het zeker lastiger om hier te winnen, zeker omdat Ferrari zo snel is op de rechte stukken.”

De successen van de voorgaande jaren waren volgens Verstappen toe te schrijven aan de mechanische grip van de Red Bull. “En ere wie ere toekomst”, voegt hij eraan toe, “de Renault-motor deed het hier ook altijd best behoorlijk. Dit jaar weten we met Honda niet precies waar we staan. Maar als je kijkt naar hoe de auto het dit jaar doet, zal het moeilijker worden.”

In tegenstelling tot vorig jaar heeft Red Bull geen inhaalslag kunnen maken ten opzichte van Mercedes en Ferrari. “Zo simpel is het gewoon”, verklaart Verstappen. “Zeker op het gebied van vermogen heeft Ferrari een grote stap gezet. Als we wisten hoe, hadden we dat zelf ook al doorgevoerd.”

“We moeten hard blijven werken om het gat te dichten”, vervolgt Verstappen. “We proberen altijd het beste eruit te halen, te winnen, maar op dit moment komen we gewoon tekort. Natuurlijk blijven we positief, maar we moeten ook realistisch zijn. Het allerbelangrijkst is dat je ook kunt reflecteren en toegeven als het niet goed genoeg is.”