*

Max Verstappen krijgt op Jumbo Racedagen gezelschap van Ricciardo en Coulthard

Daan de Geus

Daan de Geus

18 april 2018 13:33

Max Verstappen krijgt op Jumbo Racedagen gezelschap van Ricciardo en Coulthard

Max Verstappen ziet de Jumbo racedagen van 20 en 21 mei als een mooi opwarmertje voor het spektakel en de drukte die hem de week erna staan te wachten als de Formule 1 naar Monaco gaat. Daarnaast krijgt hij op Zandvoort tijdens de Racedagen gezelschap van Red Bull-teamgenoot Daniel Ricciardo en oud-coureur David Coulthard.

Mei is een drukke maand voor Verstappen, met de Grands Prix van Spanje en Monaco en daar tussendoor de Jumbo Racedagen. De Nederlander maakt er graag tijd voor. “Het komt eigenlijk ook wel goed uit qua planning”, zegt hij, terwijl hij het ook wel als een goede opmaat naar de Grote Prijs van Monaco ziet: “Je kunt alvast aan de drukte wennen die je te wachten staat.”

Vorig jaar waren er immers meer dan honderdduizend bezoekers bij de Racedagen en Frits van Eerd, algemeen directeur van Jumbo, verwacht dit jaar de “110.000, 120.000” te halen. Verstappen blijft natuurlijk de grote publiekstrekker, maar Jumbo haalt dit jaar ook Ricciardo en ex-Formule 1-coureur Coulthard naar Zandvoort.

Het gaat er op het het circuit in de duinen natuurlijk om een spectaculaire show te geven, weet Verstappen. “Het is natuurlijk ook spektakel, zo’n wat oudere Formule 1-auto me veel geluid”, doelt hij op de V8-motor die nog achterin de bolides van Red Bulls demoteam ligt. Ook lekker: “Het is gewoon plezier maken en zorgen dat het een mooie show is.”

Verstappens werkzaamheden blijven overigens niet beperkt tot het besturen van een Red Bull: hij krijgt er dit jaar samen met Ricciardo een nieuwe taak bij als jurylid van een speciale caravanrace die op de maandag (de 21e) wordt gehouden. Waar de Nederlander op gaat letten, behalve het ontwerp van de caravan? “Of ie lekker snel doormidden ligt”, lacht hij.

Verstappen heeft enige ervaring als het op caravanraces aankomt. Vorig jaar ging hij samen met teamgenoot Ricciardo los op de Red Bull Ring.

Kaarten voor de Jumbo Racedagen zijn te verkrijgen door bij de Jumbo bepaalde actieproducten aan te schaffen.

Foto: Jumbo.