Max Verstappen heeft op het Autodromo di Monza de zevende tijd genoteerd in de kwalificatie. Daarmee start hij morgen vlak achter zijn teamgenoot Daniel Ricciardo.

Max Verstappen overleeft Q1 van de kwalificatie met relatief gemak, al kiest hij er wel voor de zachtste banden onder te binden. Met zijn eerste snelle ronde noteert hij de derde tijd, aan het eind goed genoeg voor P6 en dus voor een entreebewijs voor Q2. Teamgenoot Ricciardo houdt op P4 beide Ferrari’s uit elkaar.

In het tweede kwalificatiedeel werkt Max Verstappen zijn eerste run af op de zachte banden. Daarop noteert hij een tijd die goed genoeg is voor de tiende plaats. Daarmee balanceert hij op het randje van uitschakeling en dus moet ook hij nog een keer naar buiten om deelname aan Q3 veilig te stellen.

Op superzachte banden scherpt hij zijn tijd in zijn tweede run nog wat aan, waardoor hij als achtste door mag naar het derde en laatste kwalificatiedeel. Wederom is Daniel Ricciardo de snelste Red Bull-coureur. De Australiër stuurt de RB12 naar de zesde tijd.

Na de eerste run in Q3 staat Verstappen zevende op 1,2 seconde van de kop en op dik een tiende van Daniel Ricciardo. Een tweede run, die hij net zoals de eerste run afwerkt op de superzachte banden, brengt daar geen verandering in, waardoor Max Verstappen de race dus vanaf de vierde startrij zal aanvangen. Kort nadat hij uit zijn Red Bull-bolide is gestapt, geeft hij tegenover de Duitse televisie aan dat dit ook maximaal haalbare was.