Max Verstappen start de Grand Prix van China morgen vanaf de vijfde plek. De Nederlander zat in de hele kwalificatie dicht bij de top en leek onderweg naar minstens een vierde plek in Q3. Maar zijn laatste snelle ronde moest hij afbreken voordat hij goed en wel was begonnen. 

Max Verstappen in de pits. © Motorsport images.

De snelheid van Red Bull was bemoedigend tijdens de vrije trainingen. Het team zat dicht achter Mercedes en Ferrari en zou wel eens de luis in de pels van de twee topteams kunnen zijn. In de kwalificatie zat de snelheid er wel in maar een te langzame outlap zorgde ervoor dat Verstappen geen tweede run kon rijden in Q3. Hij kwam net na het vallen van de vlag over de start/finishlijn, waardoor zijn eerste tijd bleef staan en een verbetering onmogelijk was.

Lees ook: Bottas klopt Hamilton met miniem verschil en pakte pole in China

De Nederlander is niet blij met het resultaat en stelt dat hij gehinderd werd door zijn collega’s. “We reden netjes achter elkaar”, begint Verstappen tegen Ziggo Sport. “Maar op een gegeven moment kwam Vettel voorbij en de twee Renaults, en zij verneukten mijn hele aanloop. Het is een ongeschreven regel dat je elkaar volgt”, verklaart hij. De Nederlander is niet mild voor de andere rijders en zal zich in het vervolg ook niet aan de (ongeschreven) regels houden. “Vanaf nu in de kwalificatie ga ik hun ook verneuken.”

Toch is Verstappen over het algemeen tevreden over het weekend en de potentie van zijn wagen. “Mijn auto voelde wel goed aan, qua snelheid zitten we erbij.” De punten worden morgen pas verdeeld en wat dat betreft ziet hij het positief in: “Het wordt een interessante zondag.”

© Motorsport images.