Voor Max Verstappen was de overwinning in Bahrein een droomstart. “Lovely”, klonk het meteen na de finish al over de boordradio richting het team. “Dit is precies het resultaat waar we op hoopten en wat we nodig hadden.”

Met dat laatste doelde de tweevoudig wereldkampioen op het gegeven dat hij nog niet eerder in Bahrein het seizoen wist te beginnen met winst. De zege, al de 36e uit zijn loopbaan, betekent dat hij meteen goed aan de jacht op de derde wereldtitel is begonnen.

Het seizoen is weliswaar nog lang. “Maar het is duidelijk dat het team het de afgelopen winter fantastisch gedaan heeft”, concludeert Verstappen. ,,We hebben echt een hele snelle auto.”

Toch is er nog wel wat werk aan de winkel, want vlekkeloos verliep het weekend niet. “Ik denk dat we nog steeds wel dingen kunnen verbeteren”, erkende hij. “Maar daar kijken we deze week nog wel naar, voordat we naar Jeddah gaan.”

Spannender

Verstappen verwacht daar een spannender wedstrijd dan in Bahrein. “Het is een heel ander circuit, met minder bandenslijtage. Ik denk dat iedereen qua race pace dichter bij elkaar zit in Jeddah dan hier.”

Tijdens de race meldde Verstappen nog even wat problemen met het terugschakelen, maar veel bleek er niet aan de hand. “Het was geen groot issue.” Hij reed daarna moeiteloos weg bij zijn concurrenten. “Tijdens de eerste stint kon ik een mooi gat slaan, daarna was het zaak om de banden te managen en dat is prima gelukt.”