Max Verstappen heeft eigenlijk al nooit in Nederland gewoond en zal dat naar alle waarschijnlijkheid ook nooit doen. In een interview met de Finse krant Helsingin Sanomat komt de Nederlander tot de conclusie dat een soort Kimi Räikkönen is van Nederland. “Kimi heeft dezelfde problemen in Finland als ik in Nederland, alle Finnen herkennen hem.”

Verstappen is dan ook sporadisch in Nederland te vinden, op sponsor- en persevenementen na heeft hij weinig redenen om naar zijn thuisland te komen. “Ik heb altijd een beetje moeite in mijn eigen land als ik mijn familie ontmoet. Ik kan nergens lopen zonder dat iemand foto’s maakt of met me praat. Het is steeds moeilijker geworden”, zegt Verstappen tegen de krant.

Lees ook: Kimi Räikkönen: ‘Ik heb flink gezopen voor iemand die een autocoureur is’

Hij woont al sinds lange tijd in Monaco: “Ik geniet ervan om hier te kunnen wonen. Het is stil en vredig, niemand wordt hier gestoord. Ik kan mijn eigen dingen doen. En als mijn familie op bezoek komt, kunnen we overal ongestoord naartoe.” En ook enkele collega’s zijn niet ver weg. “Daniel Ricciardo woont in hetzelfde gebouw, toen Felipe Massa in de F1 reed woonde hij ook hier. Nico Hülkenberg woont hiernaast, net als Stoffel Vandoorne toen hij bij McLaren zat. Die kom je dus weleens tegen. Vorige week zondag zag ik Hülkenberg nog in een restaurant, Nico Rosberg zag ik laatst nog op het vliegveld.”

Jongste kampioen ooit?
Verder viel het de Finse verslaggever dat Verstappen vaak het podium deelt met Finnen, of ze hem geluk brengen? “Het lijkt er op, haha. Het is een grappig toeval.” En of hij zich ten doel heeft gesteld de jongste wereldkampioen te worden: “Ik ken de situatie (dat moet dan in 2019 of 2020 gebeuren, red.) maar als het niet gebeurt, slaap ik er niet minder om. Het is hoe dan ook moeilijk. Als het in deze twee jaar niet lukt, proberen we het gewoon opnieuw in het volgende seizoen.”

Ze hebben dan wel vaak het podium gedeeld, Verstappen en Räikkönen zijn elkaar meer dan eens tegengekomen op de baan.