*

Max Verstappen: Vier wereldtitels voor mijn dertigste zou mooi zijn

André Venema

André Venema

30 september 2018 08:23

Max Verstappen: Vier wereldtitels voor mijn dertigste zou mooi zijn

Max Verstappen hoopt voor zijn dertigste vier wereldtitels achter zijn naam te hebben. Dat verklapt de coureur die in Sotsji 21 wordt in gesprek met Sky Sports.

Een passend verjaardagscadeau zit er vandaag bij de Russische GP voor hem zeer waarschijnlijk niet in. Verstappen staat door diverse gridstraffen als laatste op de startopstelling, hem staat een drukke inhaalrace te wachten. Volgens Verstappen is een vijfde plaats normaal gesproken het maximaal haalbare in het megalomane olympische park, in 2014 decor voor de Winterspelen.

Voor de toekomst heeft de jarige vanzelfsprekend wel hogere verwachtingen. In gesprek met de Britse tv-zender Sky Sports is Verstappen redelijk openhartig over zijn ambities. Op de vraag wat hij in 2027, als hij dertig is, hoopt te hebben bereikt, is hij duidelijk. “Hopelijk hebben we over twee jaar het hele pakket op orde. Dan ben ik rond de 23 en hebben we zes, zeven jaar om titels te gaan winnen. Hopelijk een stuk of vier: dat zou mooi zijn”, stelt Verstappen.

De Nederlandse coureur wordt alom beschouwd als een van de grootste talenten op de grid. Hij heeft diverse records in handen (onder meer jongste GP-winnaar) en heeft tot 2020 de tijd om Sebastian Vettel te onttronen als jongste wereldkampioen, de droom die Red Bulls eigenaar Dietrich Mateschitz zo graag met zijn oogappel wil laten uitkomen. “Het is allemaal heel snel gegaan”, erkent Verstappen. “Het voelt alsof Formule 3 – in 2014 kwam hij daarin voor Van Amersfoort Racing uit – al heel lang geleden is. Dit is al mijn vierde seizoen in de Formule 1 en ik ben pas 21.”

 

Lees meer over

Red Bull Verstappen