Max Verstappen is na de zesde en vierde plaats in de eerste twee vrije trainingen zeer tevreden. ‘Vooral de lange runs zagen er goed uit’, aldus de Nederlander.

Moest Max Verstappen in de eerste vrije training nog beide Mercedessen, beide Ferrari’s en Daniel Ricciardo voor zich dulden, in de tweede training beperkte hij dat tot de Mercedessen en Kimi Räikkönen. Met de vierde plaats is Verstappen dik tevreden, te meer omdat Red Bull in de lange runs qua snelheid nauwelijks onder deed voor de rivalen van Mercedes.

“We zijn erg tevreden na vandaag”, zo laat Verstappen weten aan Verstappen.nl. “Het is lastig om iets te zeggen over de korte runs, omdat die in de tweede vrije training werd gehinderd door een virtuele safety car, maar de lange runs waren erg goed.”

In die lange runs wist Verstappen op zowel de zachte als harde banden constante rondetijden te noteren. Waar hij over de boordradio nog wel klaagde over een snel slijtende zachte linkervoorband, was hij na afloop van de sessie over de hele breedte toch goed te spreken over de banden: “De banden voelden goed aan, er was niet veel verschil tussen de mediums en harde compound.”

Max Verstappen bevestigt tot slot dat wat iedereen al vermoedde en wat in de aanloop naar de Grand Prix al werd uitgesproken: “We wisten dat dit circuit ons in theorie goed zou liggen en dat hebben we vandaag ook kunnen zien. We zaten er in ieder geval goed bij, dus het ziet er allemaal positief uit.”