Max Verstappen heeft geschiedenis geschreven door als derde Nederlander ooit de Masters te winnen. De 16-jarige reed vanaf pole onbedreigd op de zege af. “Dit is super”, aldus Max.

Alleen bij de start was het even spannend. De jongeling had geen beste start, maar behield zijn koppositie. “Mijn start was redelijk. Helaas had ik geen starts kunnen oefenen en omdat dit toch een andere auto is dan waar ik normaal in rijd, gaat starten ook anders. Gelukkig heb ik geen positie verloren, dus was het oké.”

Achter hem wordt vlak voor de Tarzan-bocht Sam MaCleod er door Jules Szymkowiak afgetikt. Voor MaCleod is zijn race voorbij, Szymkowiak kan door en eindigt op zes seconden achterstand van Verstappen. Echter na de podiumceremonie krijgt hij twintig seconden tijdstraf waardoor Steijn Schothorst doorschuift naar de tweede plek.

Schothorst rijdt normaal Formule Renault en maakte op Zandvoort een gelegenheidsuitstapje naar de Formule 3. “Een podium had ik niet verwacht, maar als coureur wil je natuurlijk altijd winnen. Vanaf de zevende plek ben ik er ver gekomen en kan ik dus zeer tevreden zijn.”

Dat was Max Verstappen ook. “Het is geweldig om in de voetsporen van mijn vader te kunnen treden. Prachtig ook om al die fans te zien juichen.”