McLaren sprak eerder haar veto uit over een mogelijke deal tussen haar motorpartner Honda en Red Bull, maar zou in het Zwitserse Sauber wel een geschikt tweede team zien voor Honda.

In haar zoektocht naar een motor voor 2016 klopte Red Bull medio oktober bij Honda aan. Over hoe happig Honda zich toonde om met Red Bull te werken, verschillen de verhalen, maar McLaren-ceo Ron Dennis blokkeerde de beoogde samenwerking door zijn veto uit te spreken.

Dennis gaf afgelopen weekend in Abu Dhabi uitgebreid tekst en uitleg over waarom in 2016 met een tweede team in zee gaan sowieso geen goed idee was voor Honda – hetgeen Honda volgens hem zelf ook onderschreef – maar 2017 zou weleens een ander verhaal kunnen zijn.

Volgens Autosport is Honda, met goedkeuring van McLaren, met Sauber in gesprek over een motordeal voor 2017 en daarna. De Britse publicatie meldt dat het daarbij om klantenmotoren zou gaan, waar Sauber ook gewoon voor zou betalen.

Voor Honda brengt dit uiteraard geld in het laatje, terwijl een bijkomend voordeel voor Honda én McLaren is dat er met een tweede team als afnemer meer informatie over de Honda-motoren verzameld wordt en meer getest kan worden, wat de ontwikkeling daarvan ten goede komt.

Sauber-teambaas Monisha Kaltenborn ontkent echter dat ze concreet met Honda heeft gesproken. Ten overstaan van Motorsport.com beaamt ze echter dat Sauber haar opties voor de toekomst open houdt. Voor 2016 heeft Sauber hoe dan ook nog een contract met Ferrari.