Na de kwalificatie in São Paulo is er wederom geen reden tot juichen voor het geplaagde McLaren. Fernando Alonso en Jenson Button beginnen de race in de achterhoede.

Voor Alonso tekende zich een herhaling af van de tweede vrije training op vrijdag. Al voor de Spanjaard een tijd kon laten noteren, gaf zijn Honda-motor de geest. “Dit is een moeilijke periode”, geeft hij toe. “Ik ben wel een beetje gefrustreerd natuurlijk, zeker omdat ik in Mexico de race al heb gemist.”

“Maar we weten hoe we ervoor staan”, vervolgt de wereldkampioen van 2005 en 2006. “We moeten van onze fouten leren zodat we ze volgend jaar niet meer maken. Ik weet zeker dat we onze zwaktes achterhalen. We komen er wel, al wordt het hier en in Abi Dhabi lastig.”

Button

Jenson Button reed in Q1 de zeventiende tijd. De ervaren Brit hoopt op een regenrace. “Als het regent, liggen er kansen voor het oprapen waar we hopelijk gebruik van kunnen maken. Ik kijk ernaar uit.”

Zijn MP4-30 voelde wel beter aan in de kwalificatie, vertelde Button. “Het is een moeilijk weekend, en ik heb veel geworsteld met de auto. Maar in de kwalificatie ging het veel beter. Het was veel leuker om te rijden dan in de ochtendtraining. Ik weet nog niet hoe goed de auto zal zijn in de race, maar we gaan gewoon kijken waar ik morgen terecht kom.”