McLaren heeft Tim Goss gepromoveerd tot technisch directeur. Hij neemt met onmiddellijke ingang de taken over van Paddy Lowe, die in verband wordt gebracht met een overstap naar Mercedes.

Lowe blijft tot aan het eind van het jaar nog wel werkzaam bij McLaren, maar krijgt een andere rol. “Hij was een goede en succesvolle technische directeur en we wensen hem veel succes met zijn nieuwe uitdaging in 2014”, loopt McLaren-teambaas Martin Whitmarsh alvast op de feiten vooruit.

Met Goss meent Whitmarsh een uitstekende vervanger in huis te hebben. Goss is al sinds 1990 in dienst van McLaren en heeft diverse functies bekleed. In januari 2011 werd Goss benoemd tot Director of Engineering. Nu zet hij de volgende stap in zijn carrière.

“Ik wil Tim graag feliciteren met zijn nieuwe functie”, zegt Whitmarsh. “Na twintig buitengewone dienstjaren heeft hij dit meer dan verdiend. Hij is een rustig persoon met een competitieve instelling en enorm veel ervaring op het gebied van het ontwerpen en ontwikkelen van Formule 1-auto’s.”

“Hij opereerde misschien niet altijd op de voorgrond, maar speelde de afgelopen 23 jaar een cruciale rol in onze organisatie”, vervolgt Whitmarsh. “In zijn nieuwe functie zal hij daar ongetwijfeld mee verder gaan. Ik weet zeker dat hij de juiste persoon is om onze technische afdeling aan te sturen.”

Goss noemt het een eer om tot technisch directeur te zijn benoemd. “Het is een van de meest prestigeuze posities in deze sport”, zegt hij. “Ik kijk ernaar uit om mijn steentje bij te dragen aan het succes van McLaren.”