McLaren is ervan overtuigd dat het chassis net zo goed is als dat van Ferrari. Gekeken naar alleen de chassis’ van alle huidige Formule 1 teams denkt McLaren dat hun chassis de strijd aan kan gaan met Ferrari voor de derde plaats.

Het is geen geheim dat de prestaties van McLaren al enige tijd gelimiteerd worden door de krachtbron van Honda, maar het team uit Woking is ervan overtuigd dat het aerodynamisch aspect van de auto flink vooruit is gegaan.

Fernando Alonso scoorde tot op heden 24 punten voor het team en Jenson Button dertien, waardoor McLaren momenteel op de zevende plaats in het constructeurskampioenschap staat. Eric Bouiller, de teambaas, schat het chassis echter hoger in dan die zevende plaats, zo vertelt hij aan Motorsport: ‘We geloven dat ons chassis qua prestaties bij de top drie hoort en dat we op dat vlak met Ferrari om die plek vechten.”

Eric Bouiller geeft aan dat als de Honda-motor een upgrade krijgt, ook een grote update van het chassis verwacht kan worden. ”Het chassis van ons is aerodynamisch gezien heel efficiënt. Maar, als je meer power hebt, kun je ook meer downforce creëren. Maar als we nu, met de huidige motor, meer downforce creëren, zijn we te langzaam op het rechte stuk.”

Hoewel het vorig jaar niet boterde tussen Red Bull en Renault – waarbij Red Bull een goed chassis had en de Renault-motor tegenviel – is de relatie tussen McLaren en Honda nog altijd heel positief, volgens Bouillier. ”We moesten leren samen te werken, omdat we de culturele verschillen tussen elkaar moesten leren kennen.”