De beide McLaren-coureurs vertrekken met een goed gevoel richting Zuid-Korea. In Jenson Buttons geval is dat omdat hij de laatste tijd uitstekend presteert, terwijl Lewis Hamiltons goede gevoel op zijn vorige optreden in Zuid-Korea gebaseerd is.

Button won twee van de laatste vijf races en stond in de andere drie van die vijf Grands Prix eveneens op het podium. De Engelsman heeft daardoor goede zaken gedaan in het kampioenschap, waarin hij momenteel de tweede plaats bezet.

In Japan, waar afgelopen weekend werd geracet, wist hij wereldkampioen Sebastian Vettel en Ferrari-coureur Fernando Alonso bovendien in een rechtstreeks duel te verslaan, dus het mag duidelijk zijn dat Button goed in zijn vel zit: “Ik wil het momentum vasthouden en komend weekend op dezelfde manier doorgaan”, zegt hij dan ook in zijn vooruitblik op Zuid-Korea.

“Hoewel het me vorig jaar slecht verging op het Korean International Circuit, benader ik deze editie een stuk positiever doordat we als team goed in vorm zijn en onze auto momenteel erg snel is”, vervolgt de coureur die vorig jaar als twaalfde over de streep kwam in Zuid-Korea.

“Voor mij is dat ook het belangrijkste, dat ik een auto heb die me goed bevalt en waar ik – om het zo maar te zeggen – op kan vertrouwen”, legt Button verder uit. “Vorig jaar in Zuid-Korea was dat niet het geval, maar dit seizoen voelt de MP4-26 in elke bocht goed aan, dus ik heb er vertrouwen in dat we hem goed kunnen afstellen voor de baan en dat ik het dit keer beter kan doen.”

Teamgenoot Hamilton is aan een minder seizoen bezig en houdt zich daarom maar vast aan de Grand Prix van Zuid-Korea van 2010, waarin hij achter Fernando Alonso als tweede finishte. “Dat was een goed resultaat voor me, maar ik hoop dit keer toch eigenlijk één plaatsje hoger te eindigen”, stelt de ambitieuze Hamilton.

“Vorig jaar was de race lang en zwaar door de regen, maar het weer schijnt nu goed te zijn, dus dan komen we er ook achter hoe het circuit in droge omstandigheden is. In 2010 was inhalen er namelijk erg lastig omdat de baan zo nat was, maar met DRS en beter weer krijgen we vast een spannende race te zien, want het circuit lijkt wel ontworpen te zijn om er echt met elkaar te kunnen strijden.”