McLaren en Red Bull liggen in de clinch over aerodynamica-expert Dan Fallows. Fallows werkt bij Red Bull en is net gepromoveerd tot hoofd aerodynamica, maar McLaren zegt Fallows gestrikt te hebben.

Fallows werd afgelopen winter, bij de presentatie van de McLaren MP4-29, genoemd als een versterking voor de toekomst, maar Red Bull heeft Fallows nu net gepromoveerd, waarmee een overstap naar McLaren van de baan lijkt.

Fallows is benoemd tot hoofd aerodynamica, de functie die tot voorheen aan de naar McLaren vertrekkende Peter Prodromou toebehoorde. Gelijktijdig met de benoeming van Fallows heeft Red Bull namelijk eindelijk aangegeven dat Prodromou het team – ‘na een periode van verlof’ – inderdaad gaat verlaten, nadat het vorig jaar nog verklaarde hem zo lang mogelijk aan zijn contract te houden, hetgeen ongewoon is in de Formule 1, waar technici meestal direct met verlof worden gestuurd zodra een ander team ze heeft vastgelegd,

Dit gesteggel om een technisch kopstuk lijkt zich nu te herhalen met de promotie van Fallows, want McLaren heeft aan Autosport laten weten dat ‘Fallows een bindend contract heeft met McLaren’ waardoor het volgens het team uit Woking ‘nu een zaak is voor de advocaten’.