McLaren-directeur Jonathan Neale ontkracht de geruchten dat McLaren op zoek is naar een nieuwe motorenleverancier. Het team wil Mercedes-Benz nog jaren trouw blijven.

“Ik ga niet in op de details van ons contract, maar ik kan garanderen dat wij de intentie hebben om met Mercedes-Benz verder te gaan”, zegt Neale op Formula1.com. “We kennen elkaar goed en vormen een goed team. We werken nauw samen richting de overstap op een nieuwe generatie motoren in 2014.”

De Formule 1 verruilt dan de huidige atmosferische 2,4-liter V8-motoren voor 1,6-liter V6-turbomotoren. Dat Mercedes inmiddels een eigen team op de grid heeft, is geen bezwaar voor McLaren. “We zijn tevreden over de samenwerking en gaan graag nog jaren zo door.”

“We moeten er samen voor zorgen dat we over de beste krachtbron beschikken”, vervolgt Neale. “Ik heb zeker niet het gevoel dat wij worden benadeeld of op afstand worden gehouden door Mercedes.”

Na de lancering van McLarens nieuwe sportauto MP4-12C werd geopperd dat het team wel eens een eigen motor zou kunnen gaan ontwikkelen. Volgens Neale is dat niet aan de orde.

“De activiteiten van de McLaren Group als geheel moeten niet verward worden met ons Formule 1-programma”, zegt hij. “Mercedes-Benz levert ons een motor van hoge kwaliteit. Daar ligt onze focus.”