McLaren zou contact hebben gezocht met Mercedes om te spreken over een motordeal, dat berichten het Duitse Auto Bild en de Britse BBC.

De aanleiding voor het vermeende contact is duidelijk: McLaren zou genoeg hebben van de aanhoudende problemen van haar huidige motorpartner Honda, waar het sinds 2015 mee werkt.

Zeges en podiumplekken zijn sindsdien buiten bereik gebleven voor McLaren, dat in 2016 zesde in het WK werd. Motorproblemen waren er echter genoeg, ook tijdens de laatste wintertests.

Volgens Auto Bild is er ‘op het hoogste niveau’ al contact geweest tussen McLaren en Mercedes-eigenaar Daimler. Het zou daarbij gaan om een motordeal voor 2018 en daarna.

Daimler zou volgens de berichtgeving niet onwelwillend staan tegenover een hernieuwde samenwerking met McLaren, dat het eerder van 1995 tot en met 2014 van motoren voorzag.

Volgens de BBC ‘overweegt McLaren haar opties’ voor het geval het geen perspectief meer ziet in de samenwerking met Honda. Ook een samenwerking met Renault zou een optie zijn volgens de BBC.

De gesprekken tussen Mercedes en McLaren waren volgens deze publicatie ‘kort en informeel’, maar Mercedes-teambaas en -motorsportchef Toto Wolff zou open staan voor een nieuwe samenwerking.

Het beëindigen van het contract met Honda, dat na dit seizoen naar verluidt nog zeven jaar loopt, zou wel een gecompliceerde zaak zijn. Dit ook omdat Honda een zeer belangrijke sponsor van McLaren is.

Mercedes-teambaas Toto Wolff (links) en zijn McLaren-collega Eric Boullier.