McLaren-teambaas Martin Whitmarsh heeft verklaard dat zijn team komend weekend naar alle waarschijnlijk met een nieuwe neus zal rijden. Die is hoger dan zijn voorganger en moet de luchtstroom naar de achterkant van de auto beter begeleiden.

Met de nieuwe neus komt de voorkant van de auto qua uiterlijk al wat meer in de buurt van de concurrenten, die veelal een ‘getrapte’ neus op de auto hebben zitten. Toch heeft McLaren vast weten te houden aan een strakke, vloeiende lijn aan de voorkant. 

De nieuwe neus is op de laatste testdag in Mugello voor het eerst getest en dus nog niet door de vaste rijders Jenson Button en Lewis Hamilton, die tijdens de test verstek lieten gaan. Martin Whitmarsh: “Met de data die we tijdens die test hebben verzameld, denk ik dat we er gelijk snel mee kunnen zijn, ondanks dat het voor onze rijders de eerste kennismaking is.” 

“We hebben de neus aangepast ten behoeve van de luchtstroom aan de achterkant”, vervolgt Whitmarsh. Er zijn veel restricties aan het beïnvloeden van de luchtstroom aan de achterkant, dus is het zaak de luchtstroom al te perfectioneren voordat deze de achterkant bereikt. Dat gaat vaak om hele kleine ingrepen.” 

De McLaren-teambaas verwacht een competitief weekend: “Al weten we natuurlijk niet wat de rest doet. Dat is het mooie van de sport. Je kan nooit volledig zeker zijn van je zaak.”