Voor de race in India stelde Sam Michael van McLaren dat zijn team er alles aan ging doen om Red Bull Racing nog te verslaan in het kampioenschap. Een paar dagen later geeft de sportief directeur zich alweer gewonnen.

“Het wordt lastig om nu nog het teamkampioenschap te winnen. Red Bull kan ‘m al in de komende race winnen. We mikken nu dus vooral onze pijlen op de tweede plaats in het kampioenschap”, aldus Michael, die zijn doelen snel bijstelt. “Ferrari heeft een puntje of tien voorsprong. Wanneer we niets fout doen moet het haalbaar zijn om hun te verslaan.”

McLaren is bezig aan een desastreuse reeks. Na de hattrick in Hongarije, België en Italië volgden 73 punten in de vier races daarna. Red Bull pakte in diezelfde vier Grands Prix 135 punten. Het lijkt er op dat McLaren het spoor bijster is, maar Michael verwacht dat het team zich herpakt.

“Een goed resultaat hangt per circuit af van een paar tienden”, stelt de Australiër. “Wij kunnen nog twee of drie tienden sneller in de kwalificatie. Je maakt meer kans op een goed resultaat als je van de voorste rij vertrekt.”