Sam Michael, de sporting director van McLaren, is er vrij zeker van dat het team uit Woking volgend jaar gelijk vanaf de eerste race mee kan doen om de overwinning.

“We gaan straks naar Melbourne om te winnen”, zo blikt Michael, met nog ruim drie maanden te gaan tot de eerste race van 2013, in gesprek met Sky Sports alvast vooruit op de seizoensopener van volgend jaar in Australië.

“Onze auto was in de laatste twee races van het afgelopen seizoen namelijk erg snel, dus ik denk dat we mogen verwachten die lijn in 2013 door te trekken”, vervolgt Michael.

Behalve dat hij vertrouwen put uit de goede vorm die McLaren eind 2012 te pakken had, vertrouwt Michael er verder op dat het technische team in Woking de komende wintermaanden ‘de juiste beslissingen zal maken’ om McLarens voorsprong zodoende in stand te houden.

“Red Bull en Ferrari zitten natuurlijk ook niet stil, terwijl Lotus en Mercedes eveneens voluit zullen werken om hun achterstand te verkleinen, maar wij zijn er van overtuigd dat we – naast de gebruikelijke progressie die je tijdens de winter maakt – genoeg kunnen doen om in 2013 gelijk vanaf de eerste race vooraan mee te strijden”, aldus Michael.